Häbematuse tipp

Eesti Vabariigi täiesti saamatu valitsus on teinud Riigikogule ettepaneku irvitada töölkäivate inimeste üle! Mingit pehmemat väljendit siinkohal ma välja mõelda ei suuda ja sellist ülbust poleks isegi oodanud Reformierakonna ja IRLilt.

Valitsus on saamatu seetõttu, et vaatamata korduvatele lubadustele pole ta suutnud luua tööõnnetus- ja kutsehaiguskindlustust. Kõik normaalsed arenenud riigid on selle loonud, sest tööõnnetused ja kutsehaigused käivad tootmise ja töötamisega kaasas ja neid vältida pole võimalik.

Eesti tegelikus elus tähendab see seda, et tööõnnetuse või kutsehaiguse tõttu vigaseks jäänud inimene peab talle tekitatud tervisekahjude hüvitamiseks pöörduma nõudega oma tööandja poole. Kui seejuures tekib vaidlus, siis pöörduma kohtusse. Täna reeglina selgivadki nii hüvitamise fakt kui hüvise suurus kohtus ja see ei ole teps mitte ühe arenenud ja tsiviliseeritud ühiskonna tunnus. Seda kõike peaks korraldama kindlustus. Eelkõige seetõttu, et ei ole midagi lihtsamat, kui üks ettevõte likvideerida ja selle abil kohustusi vähendada.

Hüvitist saavate inimeste õigusi on riik siiani oma tegematajätmiste tõttu tunnistanud sellega, et tegevuse lõpetanud ettevõtete poolt makstavad kohustused on üle tulnud maksumaksjale ja need makstakse kinni riigieelarvest. Valitsuse eelnõu 519 SE selle korra lõpetab!!! Ei loobuta küll varem võetud kohustustest, kuid uusi juurde ei võeta.

See on häbematuse tipp, kus valitsuse suutmatus asju korraldada aetakse vigaste ja haigete inimeste kaela.

See sissekande postitati kategooriasse Uncategorized. Lisa otselink järjehoidjasse.

Lisa kommentaar

Tere e-posti aadress ei avaldata. Vajalikud väljad on märgitud: *

*


*

Kasutada saab järgmisi HTML märksõnu: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>